Alla företag bör anlita kontorsstädning

Att jobba på ett företag innebär att det är ett hektiskt arbete och man har sällan tid med något annat en själva jobbet framför en. Det är då därför skönt om man slipper tänka på saker som städning och annan ”hushållsarbete”. Det är därför som alla företag med kontor bör anlita kontorsstädning.

Kontorsstädning innebär att företaget hyr in städhjälp från ett städföretag som en gång i veckan, några gånger i veckan, någon gång i månaden eller några gånger i månaden kommer och städar hela kontoret från topp till tå. Oftast kan företaget som beställer tjänsten välja vad för städning som ska ingå i kontorsstädningen. Det kan vara fönsterputs, golvvård, trappstädning, med mera. Hur städföretaget räknar ut vad en städning kostar varierar från städföretag till städföretag, men det brukar vara hur stor yta som måste städas. Då en större yta innebär mer jobb, och kanske fler städare samtidigt, betalar större företag med 100+ anställda mer än ett litet företag som endast har mindre än 10 anställda. På så sätt behöver inte ett litet nyuppstartat företag betala hutlösa priser för att få kontoret städat. Visserligen klarar säkert ett litet företag att städa alla ytor helt själva, men då företaget är nytt har de knappast tid med att hålla på att städa flera gånger i månaden. Framförallt om det handlar om en egenföretagare.

Om företag inte anlitar städhjälp på grund av att de har mycket sekretessbelagd information som inte får komma ut, kan städföretaget skriva på ett sekretessavtal. På så sätt garanterar städföretaget att allt de råkar se under städningen inte kommer ut till andra kunder eller sprids till konkurrenter.

Så om ni är ansvarig för städningen på kontoret, ta kontakt med en städfirma och boka städning. Det kommer göra jobbet mycket trevligare att vistas på, och det som görs på jobbet blir faktiskt jobbrelaterat och inte massa städdagar.