Syllbyte – Så går det till

När man bor i exempelvis ett äldre hus finns det en större risk för att drabbas av fukt eller mögelskador eftersom det förr i tiden inte fanns samma teknik och regler för vad som gäller vid dränering. Kanske har du drabbats av just detta? Man märker tydligt om det sprider sig exempelvis en unken doft, om tapeterna börjar bubbla sig eller om det syns märken efter fukt. Även om risken för detta är större bland äldre hus så kan det lika gärna ske i vilket hus som helst, gammal eller nytt. Hos oss på GEAB kommer det dagligen kunder som misstänker fuktskador på sina syllar och kanske är det just därför vi har lång erfarenhet och expertis inom personalen av att åtgärda just detta.

Olika sätt för att byta ut den gamla syllen

Vi hjälper dig med syllbyte och i våra händer kan du känna dig helt trygg under hela processen. Det vi först gör i ett sådant här ärende är att vi ser över de eventuella skadorna för att därefter lämna en offert till dig där du själv kan tänka över och jämföra innan du bestämmer dig. Huvudsaken är att problemet blir åtgärdat på ett korrekt sätt. När vi är ute hos våra kunder diskuterar vi alltid fram vilket som är det bästa sättet att genomföra syllbytet på då man både kan gå in inifrån och utifrån för att byta ut det gamla virket.

Vi ger er de bästa möjligheterna för ett framtida välmående hus

Det vi gör utöver att ersätta den gamla och skadade syllen med fräscht och nytt virke är att vi även förhindrar att mögel skall kunna sprida sig på nytt genom att ta bort allt organiskt material. Vi sanerar även och behandlar med svampdödande medel innan vi sätter den nya syllen på plats för att ge de bästa möjligheterna för ett framtida välmående hus med hälsosam inomhusmiljö för dig som bor och lever där. Du behöver heller inte utrymma huset under syllbytet då enbart det gällande rummet behöver hållas stängt under tiden vi utför arbetet. Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller är intresserad av en offert.