Dags att lasta på skräp till återvinningscentralen

      Kommentarer inaktiverade för Dags att lasta på skräp till återvinningscentralen

Har rivit ned gamla brädor på ladan, ska köra dessa och annat skräp till återvinningscentralen denna helg. Äger ett släp som jag kommer lasta fullt med skräp, men behöver en lastsäkring så det inte flyger av något under bilturen. Funderar på om jag ska spänna ett nät över lasten eller om det finns smartare sätt att hålla lasten på plats.

Du kanske har kört bil bakom en lastbil med timmer någon gång? Jag tror föraren använder lastsäkring, men trots detta känner man sig inte helt säker bakom fordonet och i de flesta fall försöker jag köra om lastbilen och hamna framför fordonet. När jag ser lastbilar med stenar på släpet kör jag om direkt, har hänt flera gånger att det kommer små gruspartiklar från deras lastbilsflak.

Har själv aldrig tappat last när jag kört släpvagn, men en gång lyckades jag glömma av att fälla upp stödhjulet som sitter strax efter dragkroken. Efter 50 mils körning upptäcktes fadäsen och jag kunde konstatera att det mesta av stödhjulet slitits ned under färden.

Släpvagn är smidigt när man ska flytta saker, gäller bara att man har en dragkrok på bilen. Nu är det inte omöjligt att lösa en dragkrok om du saknar detta på bilen. Priset att montera en dragkrok går nog på 5000 kronor.

Som privatperson är det gratis att lämna in material till återvinningen i vår kommun. Tror det ingår 8 besök utan att du behöver betala någon avgift för att lämna skräp. Det är ett bra initiativ att erbjuda gratis inlämning av skräp. Man blir ju lite irriterad de gånger man ser folka dumpa stora laster med skräp i naturen.

Blir spännande att se hur återvinning kommer utvecklas i dagens miljömedvetna samhälle, fler producenter borde bli hårdare drabbade. Jag tänker främst på producenter som slarvar och tillverkar miljöfarliga produkter. Lösningen behöver inte vara mer komplicerad än att det ställs hårdare krav på producentledet.