Julklappen till mormor

      Kommentarer inaktiverade för Julklappen till mormor

När julen närmar sig hör jag ständigt hur folk i min närhet klagar på att dem inte har något att köpa i julklapp till sina nära och kära. Likväl är det jag som också ständigt funderar på vad jag ska köpa och just mormor är en riktigt svår nöt att knäcka. Hon har, som många andra, allt hon behöver och vill inte besvära någon med en julklapp. Men för mig är det som betyder något hennes leende på julafton när hon märker att det ligger en julklapp under granen med hennes namn på.

Min mormor älskar att pärla och har alltid gjort. Hennes dröm har alltid varit att starta upp en liten butik i stan på torget och sälja pärlor men även sina smycken. Hon pärlar med många olika pärlor – akrylpärlor, polumerpärlor och resinpärlor – alla av syntetiska material som är hållbara och väldigt lätta. Med andra ord är just pärlor något som mormor ofta får i julklapp. Men i år ville jag och min lillasyster slå på stort.

Och när en utav dem lite mindre lokalerna på torget blev lediga så slog vi på stort, sagt och gjort. Vi jobbade länge med att inreda butiken så som mormor hade beskrivit det och vi kunde knappt bärga oss inför jul när vi äntligen skulle få visa mormor detta. Det låg i år ett kort under granen till mormor och det stod bara god jul från oss och en adress och en tidpunkt. Hon blev väldigt förvånad och förstod ingenting.

En julklapp som gav jobb

En vecka snare öppnade mormor dörren för första gången till sin allra egna smyckesbutik där hon nu säljer sina akrylpärlor. Min lillasyster fick dessutom sitt första jobb här och idag driver dem butiken tillsammans. Världens bästa julklapp som mormor beskrev det 🙂