Snöfall ger skidföre

      2 kommentarer till Snöfall ger skidföre

Nu snöar det rikligt ute. Har försökt ta mig fram till garaget men blir tvungen att hämta snöskyffeln om jag ska lyckas bege mig dit utan att bli dyblöt om fötterna. Det har nog fallit 10-15 cm snö under natten och det ser inte ut att sluta snöa inom kort. Temperaturen ligger på -2 grader så det är okej väder under omständigheterna.

Behöver komma fram till garaget för att ta bilen till verkstaden idag. Har inhandlat bromsoksfärg som de ska få måla. I vanliga fall är det något jag kan fixa på egen hand, men eftersom bilen ändå ska in på service erbjöd de sig att måla på ny bromsoksfärg till ett lågt pris.

Bilen ska få en vanlig service där det kommer bytas motorolja, bromsvätska och en kontroll av lampor, bromsar och annat som är viktigt att checka av.
Så fort jag lämnat bilen på service blir det att ta sig ut till skidspåren i skogen. Ska ge mig på en runda med längdskidorna idag. Har packat upp med kaffe, bullar och en smarrig kexchoklad. Distansen jag ska skida blir 15 km och bör kunna avverkas innan mörkret faller på över grantopparna. Skidspåret ligger bara 3 km från mitt hus så jag kan staka mig hem på skidorna när dagens etapp är avklarad.

Jag brukar åka slalom när det väl ska ske något på skidor men i år blev jag allt lite sugen på att testa mina gamla längdskidor. Det är inte ofta vi får så här mycket snö i mina trakter, så det gäller ju att passa på när man får chansen att åka längdskidor. Köpte skidorna på Röda Korset för 8 år sedan och de har en helt okej kvalitet för att vara begagnade. Det ingick inga stavar i köpet så köpte ett par helt nya stavar i en skidbutik.