Vändningen i dessa tråkiga tider

      Kommentarer inaktiverade för Vändningen i dessa tråkiga tider

Länge har min fru gått och funderat på vad hon ska göra. Hon har under en längre tid varit sjukskriven och här i Västerås har det sedan varit problematiskt att hitta jobb eller något som hon kan sysselsätta sig med. Tills den dag vi sprang på en broschyr på ICA där vi brukar handla. Det var jag som av ren slump gick förbi lappen och såg att det fanns möjlighet att vinna en truckutbildning här i Västerås hos Truckutbildarna. Sagt och gjort så anmälde vi oss och detta var ju framförallt för min skull. Min fru anmälde sig mer för skojs skull och räknade nog med att ge bort eventuell vinst till mig, men vi skulle ju inte vinna…

Eller? Skulle vi kanske det? Jo visst skulle vi det. Det var min frus namn som drogs fram till vinnaren av utbildningen och redan veckan därpå så påbörjade hon sin utbildning för truckkort i Västerås. Hon var lite velig först och sa att jag gärna fick ta hennes plats men jag såg detta som en möjlighet att vända hennes otur med jobb och sjukskrivning, speciellt i dessa tråkiga tider.

Om du är glad så är jag glad

Och visst visade det sig vara vändningen. Om du är glad så är jag glad, säger jag ofta till min fru. Just nu är jag helt fantastiskt lycklig. Truckutbildningen visade sig vara en perfekt ingång på arbetsmarknaden och redan veckan efter avslutad kurs så fick min fru jobb på ett företag här i Västerås. Dem var superglada att få anställa henne och framförallt att hon var kvinna i denna mansdominerade bransch. Jag är otroligt stolt över min fru och ibland ska man bara ha lite flyt efter lång tid av otur. Så ta den där chansen, vinsten kommer när du minst anar det!